ВЕРБСЬКА
сільська рада Дубенського району Рівненської області

У ВЕРБІ ВІДБУВСЯ ТВОРЧИЙ ВЕЧІР ВЕЛИКОЇ МАЙСТРИНІ

 Можна вишити світ, до якого ти трішечки звик.
 Можна вишити вітер, і птаха сполоханий крик.
 Мову квітів, дерев, лисенят у пожухлій траві,
 Якщо голка – ворожка, й нитки, наче нерви, живі.

 Якщо совісті жар зігріває тебе і … болить.
 Якщо ти одержимо зупиняєш прекрасного мить.
 Якщо вмієш побачити сонце у краплі роси.
 Якщо душу очистить проминаюче світло краси.

 Любов Пшенична


 У суботу, 19 липня, у Будинку культури с. Верба відбувся творчий вечір з нагоди 70-річчя відомої не тільки на теренах нашої рідної України, а й далеко за її межами, майстрині художньої вишивки Леокадії Загальської. 

Аби привітати ювілярку до клубу прийшли десятки односельчан – поціновувачів творчості майстрині, рідних та близьких людей, а також багато шанованих гостей, серед яких голова Дубенської районної ради Олександр Дехтярчук, заступник голови Дубенської районної державної адміністрації Тамара Гелюта, начальник відділу культури Дубенської РДА Тамара Перковська, депутат Дубенської міської ради Олег Супрун, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськими організаціями та ЗМІ Дубенської міської ради Ерна Шевчук, член Національної спілки письменників України Микола Пшеничний та голова Дубенської спілки письменників Любов Пшенична. 

 Вербівчани та гості, які досі не були знайомі з витворами майстрині, мали змогу оцінити талант землячки та її матері Ганни Бабич під час виставки їхніх робіт.